Az alábbiakban megismerkedhetnek kollégáinkkal, akikkel a játszóházban találkozhatnak

Csizmadia Judit

Pici gyermekeimmel otthon voltam Gyesen, amikor több játszóházas élmény is ért és először éreztem, hogy kisgyermekkel szeretnék foglalkozni. Közgazdászként elvégeztem a kisgyermeknevelő felsőfokú szakmai képzést. Teljesült az álmom, amikor barátnőimmel Vecsésen létrehoztuk bölcsődénket. Ekkor fiaim már nagyobbak voltak, így tudtam mellettük a saját kis vállalkozásunkra koncentrálni. Az alapítvány képviselőjeként részt veszek az ötletelésekben és a megvalósításukban – nagyon szeretem ezt az összetett, rendszerező tevékenységet: egy kis adminisztráció, egy kis tervezés és sok-sok együttlét a picikkel. Nagy élmény a “frontvonalból” látni, ahogy kinyitják szemüket a világra és külön öröm, amikor látjuk, hogy a szülőknek is tudunk segíteni egy-egy probléma megoldásában, a mindennapi kisgyermek nevelésben.

Fazekas Kinga

Óvodapedagógusként és tanítóként azt vallom, hogy gyermekeink legjobb fejlesztője a játéktevékenység. Ha ennek minden lehetőségét kiaknázzuk, akkor harmónikus személyiséggé alakul gyemekünk . Ezt a szellemiséget követve alakítottuk meg a játszóházunkat. Azonban az élet inkább a mindennapos gyermekfelügyelet felé terelt minket, így alakítottuk meg a bölcsődénket Vecsésen 2008-ban. Vallom, hogy ebben a rohanó világban vissza kell hozni a “hagyományos” játékot gyermekeink életébe. Ebben a szellemben foglalkozom gyermekeitekkel itt a bölcsiben is. Időközben, a már meglévő diplomáim mellé még a kisgyermeknevelő szakképzést is megszereztem, így aztán már teljes “rálátással” tudok melléjük ülni és játszani, játszani…Szeretek bekapcsolódni játékukba, együtt nevetni velük. Jó érzés, ha az ölemben ülnek és érzem a szeretetüket. Azt hiszem ennél többet nem kaphat senki a munkája közben.

Herbák Rozália

17 év védőnői pályafutás után éreztem azt, hogy nagyon szívesen dolgoznék egy saját “vállalkozásban”, bölcsődében, aminek helyét itt, Vecsésen találtuk meg, immár 10 éve :)

Budapesten élek, két felnőtt gyermek édesanyjaként. Még az ő kicsi korukban született meg a fejemben, hogy szeretnék gyermek játszóházban tevékenykedni. A Lila Fecske Bölcsi “elődjét” 2007-ben, Pestszentimrén nyitottuk meg barátnőimmel és munkatársaimmal, akkor még Játszókuckóként, ahol időszakos gyerekfelügyeletet vállaltunk. Hamar kiderült számunkra, hogy egyre nagyobb igény jelentkezik az egész napos ellátásra, amire az a helyszín nem nyújtott lehetőséget. 2008 augusztusában megnyitott a vecsési bölcsődénk és azóta itt várjuk a gyermekeket.  Vallom, hogy minden kicsi gyerek számára a legfontosabb a szeretet és biztonság, ami körülveszi Őt. Ezt a családi burokból első ízben kilépve, megtalálhatja itt, a Lila Fecske bölcsiben. Az évek során összegyűlt tapasztalataimat igyekszem arra felhasználni, hogy minden kisgyermekben megtaláljam a lehetőséget, minden kicsi lélekhez a megfelelő kulcsot. Ha szabadság, vagy egyéb okokból hosszabb, rövidebb ideig nem találkozom a gyerekekkel, hiányérzetem támad, vágyom vissza közéjük. Számomra a velük való együttlét, a mindennapjaikban való részvétel feltöltő, és örömöt hozó.

Örülök, hogy megtaláltam azt a hivatást, amiben jó kollektívában, nyugodt légkörben, szeretetet tudok adni a kicsiknek és sok sok új készség, “tudomány” kifejlesztésében segíthetem őket. Remélem, hogy mindannyiunk közös együttműködéseként egészséges lelkű, okos kis embereket bocsáthatunk szárnyaikra évről évre.