Bemutatkozunk

2008. szeptemberében nyitottuk meg alapítványi bölcsődénk kapuját a gyermekek és szülők előtt.

25 férőhelyes bölcsődénkben négy csoport üzemel, melyet a gyermekek életkora és egyéb szempontok szerint osztunk meg. Szeretettel várjuk gyermekeiket a Csemeték, az Apróságok, a Lurkók és a Bóbita csoportjainkba.

“Bóbita” csoportunk fogadja az életkorban 3 évhez közeli gyermekeket. Az idejáró gyerekek kisgyermeknevelő/ óvodapedagógus szakemberrel ismerkednek az élettel.

Vecsés, János u. 20/a felújított, gyermekek napközbeni ellátására alkalmas épületében várjuk a gyermekeket, akik meghitt, családias légkörben szeretnék kisgyermekkoruk legszebb éveit eltölteni.

Várjuk a gyermekeket Vecsésről, Gyálról, Pestlőrincről,  Pestimréről, Üllőről és vonzáskörzetükből. Fő útvonal mellett vagyunk, közel a Ferihegy Market Centralhoz.

Amit kínálunk:

 • Kis létszámú csoportok, egyéni bánásmód, maximális odafigyelés
 • Érzelmi biztonságot nyújtó légkör
 • Nagy udvar, nagy játszótér, belül tágas csoportszobák, fürdőszobák, tágas öltöző
 • Napi négyszeri egészséges étkezés
 • Zenei, művészeti nevelés, népi játékok, bábszínház, mozgás, angol nyelv
 • Közös programok szülőkkel, meghívott vendégek – változatos program
 • Képzett óvodapedagógusok, csecsemő- és kisgyermekgondozók, -nevelők, dajkák
 • Gyógypedagógus, logopédus, gyógytornász, védőnő, fejlesztő pedagógus szakemberek, valamint bölcsőde orvos folyamatos konzultációja

Folyamatosan, egész évben várjuk a jelentkezést. Beszoktatási programunk figyelembe veszi a gyermekek igényeit, része a szülőtől való fokozatos elválás.

Nyitva tartás: 7 – 18 óra. Nyáron két hétre zárunk be. Ezen kívül folyamatosan biztosítjuk a gyermekek elhelyezését.

Bölcsődénk Önnek és gyermekének szól, ha

 • gyermekét még nem szeretné egész napra intézménybe adni, nálunk lehetőség van akár csak délelőtti elhelyezésre is, kedvezményes díjért.
 • Ha nem szeretné gyermekét mindennap hozzánk hozni, lehetőség van heti 3, illetve 4 napos elhelyezésre is.
 • szeretné, hogy gyermekére maximális figyelem jusson, de mégis kortársai körében teljenek napjai – kis létszámú csoportjaink, a létszámhoz igazodó képzett munkatársaink biztosítják ezt gyermeke számára
 • több gyermeke van és együtt szeretné őket tudni biztonságos helyen, de mégis korának megfelelő fejlődést biztosítva – testvéreknek kedvezményt adunk, biztosítjuk a napi együtt játszás lehetőségét és az eltérő fejlődésnek megfelelő foglalkoztatást
 • Ön elfoglalt, mert szereti munkáját, illetve szeretne magával is folyamatosan törődni, mert úgy érzi, gyermekének is ezzel nyújtja a legjobbat – igyekszünk a szülők időbeosztásának, kéréseinek maximálisan, rugalmasan megfelelni, egyéni megoldásokat kínálni.

A mini bölcsődét és családi bölcsődét az alapítvány működteti, mely többek között képességfejlesztő gyermekfelügyelet közhasznú tevékenységet lát el.

Alapítvány

Az alapítvány adatai

Székhely: 1188 Budapest, Zrínyi u. 19/a
Játszókuckó címe: 1188 Budapest, Dózsa Gy. út 37.
Telefon: 06 20 984 5660, | 06 20 512 8753, | 06 20 980 4934
Fax: 06 1 297 0069
E-mail: info@lilafecske.hu
Adószám:18260900-1-43
Bírósági bejegyzés száma: Pk. 61196/2006
Bankszámlaszámunk: 10918001-00000047-24030002

Közhasznúság

A Lila Fecske Alapítvány 2007. márciusában alakult. Közhasznú szervezet, melynek tevékenységei elsősorban az alábbiakra irányulnak:

 • gyermekek napközbeni ellátása
 • egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység
 • szociális tevékenység, családsegítés
 • nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés
 • gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet
 • hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése

 

Az alapítvány célja

A Lila Fecske Alapítvány fenntartásában működik a Lila Fecske Mini Bölcsőde és Családi Bölcsőde. Célunk, hogy olyan környezetet teremtsünk a gyermekek számára, amelyben harmonikus fejlődésüket szakértelemmel kísérő, őket szerető felnőttek körében nyugodtan, kiegyensúlyozottan növekedhetnek. Fontos számunkra a gyermekek családjaival való szoros együttműködés, a közös programok, a folyamatos kapcsolattartás.

Az Alapítvány lehetőséget kíván adni a helyben és a környéken élő gyermekek napközbeni felügyeletére, szakszerű ellátására, fejlesztésére. Működése során együttműködik a helyi hasonló célokat szem előtt tartó civil szervezetekkel, óvodákkal, iskolákkal, bölcsődékkel, alapítványokkal.

Az Alapítvány hosszabb távon az önkormányzattal és szakmai szervezeteivel karöltve, az országos oktatási és szociális programokkal összhangban, azt kiegészítve kívánja tevékenységét ellátni. Emellett részt kíván vállalni az önkormányzat alaptevékenységének kiegészítésében azáltal, hogy a helyhiány miatt az önkormányzati bölcsődéből kimaradt gyermekek számára megoldja a szakszerű napközbeni felügyeletet.

Az Alapítvány arra törekszik, hogy a mai rohanó világban a családok számára feltöltődést jelentsen a szülők számára is nyitott programjain való részvétel. Az Alapítvány a családok megbízható háttere kíván lenni.

Az Alapítvány a működéséhez szükséges hátteret az alapítói vagyonon kívül támogatásokkal, adományokkal és pályázatok útján, valamint részben térítéses szolgáltatásokkal kívánja folyamatosan biztosítani.

A kuratórium

Az alapítvány kezelőszerve az öttagú kuratórium:

Dr. Batta Ildikó – gyermek-és homeopátiás orvos
Báderné Wadovich Zsuzsanna – kreatív szakember
Csizmadia Judit – közgazda, csecsemő- és kisgyermek gondozó-, nevelő, az alapítvány képviselője
Fazekas Kinga – óvodapedagógus, tanítónő, kisgyermek nevelő-, gondozó
Herbák Rozália – védőnő, kisgyermek nevelő-, gondozó

Segítene?

Amennyiben egyetért céljainkkal, tevékenységeinket adományaival és jövedelem adója 1%-nak felajánlásával támogathatja.

Köszönjük támogatását!

Alapítók

Az alábbiakban megismerkedhetnek kollégáinkkal, akikkel a játszóházban találkozhatnak

Csizmadia Judit

Pici gyermekeimmel otthon voltam Gyesen, amikor több játszóházas élmény is ért és először éreztem, hogy kisgyermekkel szeretnék foglalkozni. Közgazdászként elvégeztem a kisgyermeknevelő felsőfokú szakmai képzést. Teljesült az álmom, amikor barátnőimmel Vecsésen létrehoztuk bölcsődénket. Ekkor fiaim már nagyobbak voltak, így tudtam mellettük a saját kis vállalkozásunkra koncentrálni. Az alapítvány képviselőjeként részt veszek az ötletelésekben és a megvalósításukban – nagyon szeretem ezt az összetett, rendszerező tevékenységet: egy kis adminisztráció, egy kis tervezés és sok-sok együttlét a picikkel. Nagy élmény a “frontvonalból” látni, ahogy kinyitják szemüket a világra és külön öröm, amikor látjuk, hogy a szülőknek is tudunk segíteni egy-egy probléma megoldásában, a mindennapi kisgyermek nevelésben.

Fazekas Kinga

Óvodapedagógusként és tanítóként azt vallom, hogy gyermekeink legjobb fejlesztője a játéktevékenység. Ha ennek minden lehetőségét kiaknázzuk, akkor harmónikus személyiséggé alakul gyemekünk . Ezt a szellemiséget követve alakítottuk meg a játszóházunkat. Azonban az élet inkább a mindennapos gyermekfelügyelet felé terelt minket, így alakítottuk meg a bölcsődénket Vecsésen 2008-ban. Vallom, hogy ebben a rohanó világban vissza kell hozni a “hagyományos” játékot gyermekeink életébe. Ebben a szellemben foglalkozom gyermekeitekkel itt a bölcsiben is. Időközben, a már meglévő diplomáim mellé még a kisgyermeknevelő szakképzést is megszereztem, így aztán már teljes “rálátással” tudok melléjük ülni és játszani, játszani…Szeretek bekapcsolódni játékukba, együtt nevetni velük. Jó érzés, ha az ölemben ülnek és érzem a szeretetüket. Azt hiszem ennél többet nem kaphat senki a munkája közben.

Herbák Rozália

17 év védőnői pályafutás után éreztem azt, hogy nagyon szívesen dolgoznék egy saját “vállalkozásban”, bölcsődében, aminek helyét itt, Vecsésen találtuk meg, immár 10 éve :)

Budapesten élek, két felnőtt gyermek édesanyjaként. Még az ő kicsi korukban született meg a fejemben, hogy szeretnék gyermek játszóházban tevékenykedni. A Lila Fecske Bölcsi “elődjét” 2007-ben, Pestszentimrén nyitottuk meg barátnőimmel és munkatársaimmal, akkor még Játszókuckóként, ahol időszakos gyerekfelügyeletet vállaltunk. Hamar kiderült számunkra, hogy egyre nagyobb igény jelentkezik az egész napos ellátásra, amire az a helyszín nem nyújtott lehetőséget. 2008 augusztusában megnyitott a vecsési bölcsődénk és azóta itt várjuk a gyermekeket.  Vallom, hogy minden kicsi gyerek számára a legfontosabb a szeretet és biztonság, ami körülveszi Őt. Ezt a családi burokból első ízben kilépve, megtalálhatja itt, a Lila Fecske bölcsiben. Az évek során összegyűlt tapasztalataimat igyekszem arra felhasználni, hogy minden kisgyermekben megtaláljam a lehetőséget, minden kicsi lélekhez a megfelelő kulcsot. Ha szabadság, vagy egyéb okokból hosszabb, rövidebb ideig nem találkozom a gyerekekkel, hiányérzetem támad, vágyom vissza közéjük. Számomra a velük való együttlét, a mindennapjaikban való részvétel feltöltő, és örömöt hozó.

Örülök, hogy megtaláltam azt a hivatást, amiben jó kollektívában, nyugodt légkörben, szeretetet tudok adni a kicsiknek és sok sok új készség, “tudomány” kifejlesztésében segíthetem őket. Remélem, hogy mindannyiunk közös együttműködéseként egészséges lelkű, okos kis embereket bocsáthatunk szárnyaikra évről évre.

Csapatunk

 

Szabó Tímea

2019-ben csatlakoztam a Lila fecske csapatához, mint szakképzett bölcsődei dajka. Nagyon szeretek itt dolgozni, mert jól érzem magam a gyermekek és a kollégáim körében. Napi munkám során sokat tevékenykedek csoportban és emellett dajkai feladataimat is ellátom. Egyre jobban megismerem a gyerekek egyedi igényeit, úgy érzem, hogy nyitnak felém és a szeretetükbe fogadnak. Ez számomra nagyon sokat jelent.

 

Kiss Brigitta Éva

Az általános iskola elvégzése után határozottan éreztem, hogy kisgyermekek fejlesztésével, gondozasaval szeretnék foglalkozni, ezért 2020-ban a Semmelweis Ignác Egyetem Raoul Wallenberg Szakképző Intézeteben érettségi előtt gyermek-és ifjúság felügyelői képesítést szereztem, érettségi után a József Attila Gimnaziumban szociális- és mentálhigiénés végzettséget szereztem, majd 2021-ben szintén a Semmelweis Egyetem Szakképző Intézetében kisgyermekgondozó és – nevelőként végeztem. A legszerencsésebb olyan munkát ellátni, ami inkább öröm az ember számára és nem feladat. A Bölcsődében ezt az élményt élem meg nap mint nap. Célom, hogy nyugodt légkört biztosítsak a kisgyermekek számára és segítsem fejlődésüket a mindennapok során. Fontosnak tartom a jó kapcsolat kialakítását a kisgyermekekkel és a szülőkkel egyaránt.

 

Mezőfi Melinda Zsuzsanna

2012 óta dolgozom a Lila Fecske Bölcsődében kisgyermeknevelőként. Tanulmányaimat először a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán kezdtem meg, ahol felsőfokú szakképzettséget szereztem, majd az Elte Tanító- és Óvóképző Karán kisgyermeknevelőként diplomáztam.
Munkám során igyekszem a kisgyermekek számára biztosítani az egyéni fejlődés lehetőségét. Ennek érdekében szívesen alkalmazok kreatív és változatos megoldásokat.

 

Sztikler Judit