2009. évi közhasznúsági jelentés

2009. januárjában megkaptuk a vecsési bölcsőde működési engedélyét 20 férőhellyel. Év közben folyamatos felvétellel töltöttük fel a férőhelyeket. Kezdetbenönkénteekkel és 1 fő alkalmazottal, valamint a tisztségviselők önkéntes munkájával láttuk el a feladatokat. Önkormányzat támogatás nélkül, csak a szülőkáltal fizetett térítési díjakból, esetleg egyéb támogatásokból származtak bevételeink. A bevételeket a szükséges beruházásokra, felszerelésekre, játékállomány bővítésére fordítottuk. A bölcsőde életéhez kapcsolódó gyermekprograokat szerveztünk.

2009. másokik felében megkértük a működési engedélyt családi napközilétesítésére a vecsési intézményen belül.

játszóházat bővítettük, új bejáratot, öltözőt alakítottunk ki. Tovább folytatódtak a jól bevált játszóházi programok. Az igények és a lehetőségek alapján néhány új programmal is bővítettük kínálatunkat: pl ecsetklub, kerámiaklub a piciknek, valamint kismamáknak várandós tanfolyam, anyukáknak hastánc…stb. Tapasztalataink alapján az irányított anyás foglalkozásokra továbbra is nagyobb a mamák igénye, mint a néhány órás felügyeletre.

A 2009. évben költségvetési támogatást nem kaptunk, vállalkozói tevékenységet nem folytattunk. Induló tőkénk nem gyarapodott. A tisztségviselők díjazás nélkül látták el feladataikat.

Mellékeljük a 2009. évi Mérlegünket és Eredménykimutatást .