1188 Bp., Zrínyi u. 19. a.
E-mail: info@lilafecske.hu
Adószám: 18260900-1-43
Bankszámlaszám:
10918001-00000047-24030002
A játszókuckó címe:
1188 BP., Dózsa Gy. út 37.
Telefon: 06 70 237 8668
Bölcsi, ovi címe:
Vecsés, János u. 20.a
Telefon: 06 29 356 732Bölcsiseinknek  a következõ foglalkozásokat, programokat nyújtjuk

A programok a Bölcsõdei Szakmai Program koncepciójára épülnek. Szakmai programjaink kifüggesztve az intézményben megtalálhatóak. Tevékenységünket a szintén kifüggesztett Házirend alapján végezzük.

A gyermek fejlõdését elõsegítõ alaptevékenységek  
 • Vizuális kultúra, mûvészetek
 • Anyanyelvünk (mese, vers, mondóka)
 • Ének-zene
 • Testnevelés, mozgásfejlesztés
 • Környezetünk megismerése
 • Logikai fejlesztés

Rendszeres foglalkozásaink (pedagógusaink ajánlását az oldal alján találják)

 • zenebölcsi, zeneovi – mondókák, dalok, játékok, hangszeres zene, ismerkedés a klasszikus zene alapjaival zenepedagógus szakember vezetésével, hetente 1 alkalommal. A foglalkozásról részletesen itt olvashatnak.
 • Kreatív kézmûves foglalkozás hetente 1 alkalommal
 • Manó torna – játékos mozgásfejlesztés szakember vezetésével (heti 1 alkalom) - részletesen a tornáról és fejlesztõ hatásáról itt olvashatnak
 • Bábszínház, meghívott vendégelõadók - közelgõ ünnepek alkalmával, évszakok beköszöntével
 • Angol nyelvoktatás játékosan hetente 1 alkalommal
 • Naponta ismétlésekkel, a gyermekek igényei szerint játékos mozgásos dalokat énekelünk, furulyázunk, mesélünk, mozgunk a folyamatos szabad játék tevékenység mellett.

A foglalkozásokat a gyermekekkel foglalkozó pedagógusok, illetve a kisgyermeknevel?k tartják.

 

Választható foglalkozások, fejlesztések, melyeket külön igény esetén megszervezünk

 • angol nyelv -  minimum 10 fõ jelentkezése esetén indul
 • logopédiai, szenzomotoros fejlesztés
 • Gyógytorna

 Fejlesztõ szakembereink rendszeresen látogatják a gyermekeket, melyekrõl a szülõknek igény szerint tájékoztatást nyújtunk.

 

Alkalmankénti programok szülõkkel, vagy szülõk nélkül, melyrõl a faliújságon tájékozódhatnak

 

Foglalkozásainkról részletesebben a pedagógusok így vallanak:

 

Kreatív kézmûves foglalkozás

A kisgyermekek még teljes szabadsággal és játékossággal tudják belevetni magukat az alkotásba, amit késõbb, sajnos, az iskola gyakran elnyom bennük. Célunk, hogy ez ne történjen meg, s ezt a fajta szabadságot, melyet csak gyermekkorban birtoklunk igazán, a késõbbiekben is használni tudják. Foglalkozásainkon szeretném az átlagos képességû gyermekeket is abba az irányba terelni, hogy az alkotást élvezzék, játékként, szórakozásként éljék meg, és ez a mostani sikerorientált világunkban is megmaradjon bennük, még felnõtt korukban is.

 

Zeneovi, zenebölcsi
"
Joó Enikõ vagyok, 3 gyermekes édesanya, zenepedagógus. A Zeneakadémián végeztem el az ének-zene karvezetés szakot. Bizonyított, hogy a zenei nevelés nemcsak a zenei hallás és ritmusérzéket fejleszti, hanem jelentõs mértékben fejleszti a memóriát, kreativitást, problémamegoldó képességet.

Mi történik egy foglalkozáson: zeneovin a gyerekek játékos, zenés környezetbe burkolva ismerkedhetnek meg - szinte észrevétlenül - a zenei nyelv alapjaival. Sok éneket, mondókát, játékot sajátítanak el. Minden mondóka és dal mozgáshoz kötött, mely által a mozgáskoordináció is javul.

A foglalkozások során számos hangszerrel (furulya, gitár, metalofon, ritmushangszerek,) ismerkedhetnek  meg a gyerekek, valamint havonta egy meghívott vendég is bemutat egy-egy hangszert( fuvola, hegedû, fagott…)

A zenehallgatás fejleszti a koncentráció képességet, zenei hallást, és a szépérzéket, valamint maradandó élményt nyújt a gyerekeknek, ezért helye van a zeneovis foglalkozásokon is.

„A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal. Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be." (Kodály Zoltán) "

 

Mozgásfejlesztés

  A gyermeknek testi és lelki fejlõdési szintjének megfelelõ mozgástanulási lehetõségét kell biztosítani. Így a kellõ mértékben kielégített mozgásvágy megadja a tapasztalatszerzés és a mozgás örömét.Ezt szeretnénk megvalósítani egy zenés, játékos, mozgásfejlesztõ fantázia torna keretében, amit heti 1 alkalommal tartunk

 

Agyermekek a foglalkozások során közkedvelt dallamok ritmusára tárgyakat, hétköznapi tevékenységeket és a hozzájuk közelálló állatok mozgását utánozhatják, melyeknek csak a fantáziájuk szabhat határt.


Min. felbontás: 1024 x 768 | Design: Civertan Bt.