1188 Bp., Zrínyi u. 19. a.
E-mail: info@lilafecske.hu
Adószám: 18260900-1-43
Bankszámlaszám:
10918001-00000047-24030002
A játszókuckó címe:
1188 BP., Dózsa Gy. út 37.
Telefon: 06 70 237 8668
Bölcsi, ovi címe:
Vecsés, János u. 20.a
Telefon: 06 29 356 732Az alábbiakban megismerkedhetnek kollégáinkkal, akikkel a játszóházban találkozhatnak:

Csizmadia Judit

Néhány éve, amikor a gyermekeim még kisebbek voltak, rengeteg játszóházban jártunk. Sajnos, nem itt Pestimrén és nem is a XVIII. kerületben, hanem jóval messzebb kellett utaznunk. Kismamaként nagyon élveztem, hogy együtt is lehetek a gyerekekkel, de mégis kikapcsolódom az egyhangú otthonlétekbõl. Rengeteg jó ötlettel találkoztam, de valójában mindegyik játszóház esetén észrevettem valamit, ami hiányzott belõle. Sok-sok beszélgetés, tervezgetés után, saját tapasztalatok eredményeképpen jött létre a mi kis játszókuckónk. Még mindig nem a végleges, sõt talán sosem lesz az, hiszen mindig újabb és újabb ötletek jönnek. Amiben különlegesek vagyunk, az egy nagyon egyszerû dolog: maximálisan odafigyelünk vendégeinkre, akár szülõk, akár gyerekek. Az õ igényeiket tartjuk szem elõtt, nap, mint nap és lehetõségeink szerint a legjobb minõségre törekszünk munkánkban, hozzáállásunkban egyaránt.

Teljesült az álmom, amikor Vecsésen létrehoztuk bölcsõdénket és óvodánkat. 2008. szeptembere óta itt dolgozom és az adminisztrációs munka mellett gondozónõként élvezem a kisgyermekekkel való foglalkozásokat. Nagy élmény a "frontvonalból" látni, ahogy kinyitják szemüket a világra.

 

Fazekas Kinga

 

Óvodapedagógusként és tanítóként azt vallom, hogy gyermekeink legjobb fejlesztõje a játéktevékenység. Ha ennek minden lehetõségét kiaknázzuk, akkor harmónikus személyiséggé alakul gyemekünk . Több éves óvodai és iskolai munkám is ezt erõsíti számomra. A mai iskolai rendszernek is az a legnagyobb hibája, hogy a játék kimarad belõle. Játszóházunk is ebben a szellemben készült, teljes hittel vallva, hogy vissza kell hozni a „ hagyományos játékot „ gyermekeink életébe. Én ezeket kicsit veszni látom. Ebben a szellemben szeretnék gyermeketeikkel foglalkozni a Fecske oviban és a Höcögtetõ foglalkozáson is. De ha  „ csak” azért hozzátok, hogy vigyázzunk rájuk, akkor is közös játékkal fog telni az idõ és nem csak megõrizzük õket.

 

 

 

Herbák Rozália

Sziasztok Anyukák, Apukák, Nagyik, Kicsik és Nagyok!

Néhányan már jó pár éve ismerhettek, akár munkám révén, akár személyes kapcsolatokból is. Több, mint 25 éve lakom a XVIII. kerületben, Pestimrén, és 15 éve itt is dolgozom, védõnõként. Sok kisgyerekes családdal jó kapcsolatba kerültem az elmúlt években, és nem csak a „körzetembõl”. Évekig vezettem babát váró pároknak klubot, tanfolyamot a PIK-ben, ahol együtt készülõdtünk a kisbaba megszületésére. 7 éve, minden év szeptemberében Szoptatós ünnepeket ülünk, szintén a mûvelõdési házban. Pár éve bekapcsolódtunk a Születés Hete egyre ismertebb rendezvény- forgatagába is, tavasszal, amikor a természet is újjászületik. Szerveztünk Szülõsulit is, ahol szakemberek segítették az érdeklõdõket, nevelési gondjaik megoldásában. Pár éve nagyon izgalmas élmény volt több, mint 40, különbözõ generációhoz tartozó ikerpárral együtt örülni a Pestimrei Ikertalálkozón. A Babaklubokban is nagyon szerettem dolgozni / eleinte a könyvtárban, majd a Dúdolóban/, hiszen ott is sok kismamával és babával találkozhattam kötetlenebb formában, mint a rendelõi munkám során. Mindezeket kiegészítették a saját kislányaimmal szerzett, személyes élményeim. Megtapasztaltam, milyen, amikor egyedül érzi magát az ember a babázás „ kötelezõen rózsaszínû” napjaiban, amikor jólesne valakivel beszélgetni, akinek hasonlóak a gondjai, örömei. Nekünk igen messze lakik a nagymamánk, így sokszor jó lett volna egy-két órára biztos, szép helyen, nyugodt szívvel otthagyni a kicsiket, amikor dolgom volt, vagy csak egy kicsi szusszanásra lett volna szükségem.

Mindezekbõl az élményekbõl, már jó pár éve megfogalmazódott a gondolat: „ SZERETNÉK EGYSZER EGY SAJÁT JÁTSZÓHÁZBAN DOLGOZNI”. És mostanra megvalósult! Olyanokkal dolgozhatok benne, akikkel ezeknek az éveknek az élményeit személyesen megoszthattam, végigéltem. Mindannyian gyakorló édesanyák, és szakemberek vagyunk. Beleadunk minden tudásunkat, szeretetünket, és erõnket, hogy Ti is azt érezhessétek, amit mi: NAGYON JÓ ITT LENNI A LILAFECSKÉBEN”!

 

Nemes Nagy Ágnes: Lila Fecske

     Piros dróton ült a fecske,
     piros dróton lila folt,
     mert a fecske lila volt.
     Ült a dróton egymagában,
     ibolyaszín kiskabátban,
     lila volt a háta, szárnya,
     földre hullott lila árnya,
     gyufa-vékony, lila lábon
     álldogált a piros ágon,
     lila volt a szeme csíkja
     lila, mint a
     lila tinta.
     
     Április volt, jött az este,
     meg sem mozdult az a fecske.
     Április volt, április,
     én hagytam ott végül is.
     Lila csõr,
     lila toll,
     most is ott ül valahol.


Terv és kivitelezés: Civertan Bt. | Grafika: Ferenc Réka
Min. felbontás: 1024 x 768